17.mai!

Gratulere med dagen som var i går!
image

image

Nå sitter jeg på toget på vei hjem fra Toulouse der jeg og mange andre norske studenter feiret 200 års jubuleumet til Norge. Det var Ansa (assosiation for norwegian students abord) som arrangerte. Egentlig så hadde jeg ikke så alt for høye forventninger til selve feiringen, men det ble veldig bra og det var kjempe bra organisert. Har du aldri feiret 17.mai i utlandet, anbefaler jeg deg virkelig å gjøre det! Jeg tror det er den beste 17.maien min noen sinne. Dagen startet med flaggheising klokka 8 på insa, ingenieruniversitetet  etterfulgt av 17.mai brunch.  I år som hvert år inviterte  ordføreren oss og alle andre som feiret 17.mai til rådhuset.  Det var et helt utrolig fint rådhus! Som nesten alle bygningene der så var det laget i rød murstein og når man kom inn var det malerier i takene.  Ordføreren og en annen mann hadde tale for oss. Jeg vet ikke helt hvem som var hvem. Talene var typisk sånn ordførere har på 17.mai i Norge også, men han ene tok talen sin på norsk!  Også fransk etterpå sånn at vi skulle skjønne hva han snakket om. Han stod der foran mange norske folk og leste av noe noen hadde oversatt for han, veldig sporty gjort!
Man kan jo ikke feire 17.mai uten å gå i tog!  Med et korps, som var veldig flinke, gikk vi i tog fra rådhuset til økonomiuniversutetet der de serverte vaffler med brunost, norsk melkesjokolade og seigmenn.  Det er deilig å være norsk i Frankrike! Det var veldig koselig fordi det var en del barnefamilier også, så vi hadde sekkeløp, potetløp og sheriff.
17.mai er egentlig en veldig rar dag, for det er barnas dag og fyllefest samtidig.  Det er ingen andre dager der det er akseptert å drikke alkohol til frokost, folk er fulle før klokka 12.

-Hadde dere en fin 17.mai?

This entry was posted in Frankrike. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.