Fordommer

Jeg har alltid fordommer, noe som jeg ser på som en veldig u-ting. Og jeg vet godt at mange andre også har det. Hvis du er overvektig og spiser, tenker noen folk; oi den biten burde hun kanskje ikke tatt. Eller hvis du er tynn og ikke spiser, tenker noen folk, at du har anoreksi.

For ikke så lenge siden var jeg på en bufè, jeg ville ikke gå med en gang, pga. kø (du skjønner jeg hater kø noe så sykt. Meg + kø=ikkje braaa. Jeg dropper heller å kjøpe varen enn å stå i kø for å si det sånn…). Og en venn av mamma spurte om jeg slanket meg, og så litt rart på meg. Som om jeg har et problem når det gjelder mat… Er ikke det litt uhøfelig?  Det er det samme som å spørre rett ut; «Prøver du å legge på deg enda mer?» Ja det er frekt, men hvorfor er det mer greit å spørre om man er på slanker seg? Hvorfor er det mer greit å si at noen er syltynne, enn tykke?


Har du noen gang opplevd at folk ser på deg, og mistenker deg for å være en solariumsfjortis? Det syntes jeg  så sykt dumt når folk tenker sånn. Bare fordi du er naturlig brun, eller blir lett brun i sola. Jeg har opplevd det motsatte. «Du må ut og få litt sol på deg jente» he he, alltid like gøy den kommentaren. Jeg er blek, ikke fordi jeg er underernært, heller ikke fordi jeg har vært inne hele sommeren, men fordi jeg er norsk. Og jeg er stolt av det!

Tenk litt før du tar fordommer på andre folk, alt er ikke som det ser ut som!

This entry was posted in Meninger. Bookmark the permalink.

17 Responses to Fordommer

 1. sv; Jeg brukte PhotoScape og gikk på animet gif 🙂
  last ned PhotoScape her -> http://www.photoscape.org/ps/main/index.php

 2. ogco says:

  Så utrolig bra skrevet! Det er bare enormt bra at en prater om slike saker for da tenker en gjennom sine egne holdninger også!

  Steine bra!

 3. Tina says:

  kjempe fin blogg!

 4. du har så rett i det du skriver ang mat, spiser du er du feit, spiser du ikke er du anorektiker. Hva skal liksom være OK da?

 5. bra skrevet, er veldig enig med deg!<3
  Sv: har nikon d3100 :)<3

 6. Choko says:

  Veldig godt poeng!
  Enten er folk for tjukke eller så er folk for tynne, for brune eller for bleke. Så spiser de for mye eller for lite. Trener for mye eller for lite.
  Folk bør passe seg selv og ikke komme med ‘gode’ råd.

 7. Aicha says:

  Bra skrevet! Jeg spiser mye og vet jeg kanskje ikke burde spise så mye, men jeg kan ikke noe for det! Jeg er klar over det og trenger ikke folk til å si det for meg – for jeg vet det!
  Men jeg vet ikke jeg. Hvorfor det skal være verre å spør om tykkelse enn tynnhet (eller sånn)…

 8. Bra skrevet og fint bilde:)

 9. Enig, det blir bare feil hvis alle skal ha fordommer til hverandre…

 10. NAMIA says:

  Fin blogg 😀

 11. Sandra says:

  Bra skrevet er enig. Er det rart vi ikke vil være oss selv hele tiden … :/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.