Livet som vegetarianer

På begynnelsen av sommeren fortalte jeg dere om vegetar-prosjektet mitt. Hvis dere ikke husker det, så var det om å teste ut å være veggis i en uke. Det ble etterhvert til to uker, og nå et halvt år senere er jeg fortsatt vegetarianer.

Aller først må jeg bare fortelle at jeg ikke er hysterisk, og da mener jeg på ingen måte. Når jeg er på besøk hos folk, så spiser jeg det som blir servert. Jeg kan ikke forvente at de skal lage egen spesial mat til meg. Også vil jeg ikke være til ekstra styr heller. Men hjemme og på restauranter spiser jeg alltid, alltid vegetar.

Bare for å nevne det; jeg spiser fisk. Det er forskjellige definisjoner på hva en vegetarianer er, men jeg føler det er nødvendig med fisk i kosten. Jeg tror det kalles å være semi vegetarianer eller noe hvis du spiser fisk. Er egentlig ikke helt sikker, men poenget er i hvertfall at jeg tror at fisk er noe som er nødvendig. Du kan sikkert klare deg helt fint uten å spise fisk, men jeg har ikke tid til å lage alternativ mat som dekker de behovene også.

[more…]

Så er det over til det alltid store spørsmålet; Hvordan holde motivasjonen oppe? Og; Hvordan greie å uten kjøtt?
Da jeg begynte med dette prosjektet, som ser ut til å bli en livsstil, var det veldig mange av vennene mine som sa at det ikke var mulig å leve uten å spise kjøtt. De sa også at jeg kom til å miste muskler, men hallo. Hvor mye vet du om ernæring hvis du sier noe som dette? Det er mange, mange andre matvarer som inneholder proteiner.

Over til motivasjon. Helt ærlig så har motivasjon aldri vært ett problem. Etter at jeg begynte med dette så har jeg aldri hatt lyst til å spise kjøtt noen gang. Det høres helt crazy ut, men det er helt sant. Grunnen er vel kanskje at jeg egentlig ikke er så alt for glad i smaken av kjøtt, og at jeg er veldig fornøyd med vegetarmaten min.

Her er noen eksempler på proteiner:


Hvis du ikke skjønte det så er prosenten hvor mye proteiner som er i.

Jeg vet godt at det ikke er like mye proteiner i som noe kjøtt, men i tunfisk for eksempel er det 27% proteiner! Men siden fisk ikke regnes som et 100% vegetarprodukt, så brukte jeg ikke det som eksempel.

Jaja, men uansett om du har lyst til å bli vegetarianer eller ikke, så anbefaler jeg deg å ta en uke uten kjøtt sånn som jeg gjorde. Og hvem vet, kanskje du ender opp med å bli vegetarianer du også?

-Hva syntes du om ikkekjøttetere//Er du vegetarianer? 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in anbefaling, veggislife. Bookmark the permalink.

13 Responses to Livet som vegetarianer

 1. Eva Beate says:

  Det er godt gjort å holde seg til et slik kosthold, synes jeg. Går man inn for det – så går det meste!

 2. Tror ikke jeg hadde klart det selv, men utrolig godt gjort å klare det 🙂

 3. Anonym says:

  Jeg var vegetarianer i 3 år. Spiste ikke noe kjøtt, men litt fisk i denne perioden. Til slutt ble jeg veldig slapp angående hva jeg spiste og fikk dermed mangel på mange viktige vitaminer og stoffer i kroppen. Ble veldig slapp og dårlig, så jeg måtte egentlig bare starte å spiste litt kjøtt igjen. Tok veldig lang tid før jeg klarte å spise enkelte typer kjøttprodukt igjen, men nå spiser jeg det meste 🙂

  • maly.no says:

   Tusen takk, det skal jeg ha i tankene. I noen eksempler er det kanskje ikke så lurt! Var det fordi du var vegetarianer, eller fordi du ikke spist riktig?

 4. Jeg hadde aldri klart det selv ,Men bra du klarer det da ! 🙂

 5. Lykke til videre 🙂

  Elsker kjøtt, så tror ikke jeg kommer til å teste det ut 🙂

 6. nei, er ikje vegetarianer : )

 7. SV: Ja denne bloggen bør du sjekke ut <3 <3 Den er helt super <3

 8. Veganista says:

  Ble lakto-ovo vegetarianer da jeg var 14, 7 år seinere ble jeg veganere og nå er jeg inne på mitt 5e år som veganere! Har aldri hatt mangel på noe, sjekker mine verdier hvert år.
  Er mange i feks. USA som levd hele livet sitt som veganere, og de fleste i India er jo faktisk vegetarianere.
  Kjempebra at du kutta ut kjøtt da! Bra for helsa di, planeten og selvfølgelig dyrene.
  Hvis du spiser fisk så heter det pescatarianer, litt synd å vanne ut vegetarbegrepet!
  Lykke til, kanskje du også går et steg lenger og kuttar ut alt animaliskt også en dag! 🙂

 9. Hei!

  Vil bare nevne for deg at hvis man spise fisk så er man ikke vegetarianer. Det er ikke ulike definisjoner av vegetarianer, det er alltid uten fisk, fugl og annet kjøtt i kosten. Tror ordet du tenker på er pescetarianer 🙂 I tillegg så går det jo an å si at man spiser mye vegetarkost, men også fisk. Dette er faktisk veldig viktig for å ikke vanne ut begrepet og dermed gjøre det vanskelig for andre vegetarianere. Du kan lese mer om det her:
  http://veg-veg.no/blogg/mbergseng/

  Ellers vil jeg og nevne at noen annen bra kilder til protein: Bønner, tofu, quinoa, soyaprodukter og nøtter.

  Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.