Påske

Ettersom jeg hadde veldig lave forventinger til denne påskehelgen, har jeg hatt en utrolig bra helg! Selv om vi ikke hadde fri på skjærtorsdag og langfredag, begynte påskestemmningen å komme på torsdagen alikevel. Eira sin familie har vært på ferie her denne uken, og vi var så heldig å bli invitert på middag til huset de leide.Været var nydelig og vi spiste grillmat, noe som jeg har savnet hver eneste gang solen steiker.

image

1.På langfredag eller «syndfradag» som de kaller det deltok jeg i «bol de riz» aksjonen som arrangeres hver langfredag. Jeg tror det er en nasjonal aksjon. Det går ut på at man istedet for å spise den vanlige trerettersen i kantinen, spiser man heller en bolle ris og et eple også gir man pengene man ville brukt på mat til en organisasjon.  I år var det en organisasjon som hjelper uteliggere vekk fra gatene.
2. Hilde ble endelig 17.år på langfredag!  Hun er jammen meg heldig som har bursdag på en så lang dag. ♥
2, 3. På lørdag tok vertsmoren meg med på et museum, der man kunne gå opp i et tårn og se 25 kilometer rundt seg. Jeg vil nesten kalle det Vendées Eifeltårn! Det et skikkelig koselig museum der man kunne se hvordan det var i gamledager og med en medesinhage med mange forskjellige urter.
4. Her får de ikke påskegodt på lørdagskvelden, men søndagsmorgen (!). Barna får ikke et pappaegg med masse forskjellig godteri,  de går ut i hagen og leter etter mange små sjokoladeegg. Vertsmoren min sa at jeg var for gammel til å lete etter egg, men sjokoladen har ingen aldersbegrensning. Godt var det!
5. Søndagsmorgen var jeg på min første påskemesse. Det var kjempemange folk, den store kirken var helt stappet! Det er litt rart at det ikke er mer vanlig å gå i kirken i påsken i Norge enn det det er. Påske er noe av det viktigste i kristendommen.

Føltes ut som om jeg har ferie, men jeg skal greie meg ut uka. Jeg har 2 ukers ferie fra og med fredag. Det skal bli deilig!

-Hva syntes dere?//Har dere hatt en fin påske?

This entry was posted in Frankrike and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Påske

  1. Daniel says:

    Har ikke merket så veldig til påsken her oppe. Har vært på vakt, eneste forskjellen har vært høyere beredskap

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.